Αρχική Νέα Λέρου ΛΕΡΟΣ : ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ (1948 – 2023)

ΛΕΡΟΣ : ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ (1948 – 2023)

από 12nisospress
309 προβολές

Στα πλαίσια του εορτασμού της 75ης επετείου ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Μητέρα Ελλάδα, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στις 11:00΄ το πρωί, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, τελέσθηκε επίσημος Δοξολογία υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου, παρουσία του βουλευτού Δωδεκανήσου της Ν.Δ κ. Μ. Κόνσολα, του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια Μιχάλη , του Αντιδημάρχου κ. Καστη και της Αντιδημάρχου κασς Καννάρη , του Αν, Δημοτικού συμβούλου κ. Παλαπουγιούκ , της υποψήφιας Δημοτικής Σύμβουλου και μέλους του ΔΌΠΑΙΣΑΠ κας Αναστασίας Χατζή , Δημοτικών Συμβούλων και υποψηφίων. Δημοτικών Συμβούλων, του Εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ενωσης Λεριων κ. Πέτρου Σιφουνιού  αλλωντοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, της μαθητιώσας νεολαίας με τις σημαίες των σχολείων τους, των εκπαιδευτικών και πολλών πολιτών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στην σημαιοστολισμένη πλατεία «Π.Ρούσσου», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου και άγημα του 588ΤΕ.Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Τενεκεντζίδου Ελισάβετ.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση, όπου τα τμήματα της μαθητιώσας νεολαίας έκαναν μία ωραιότατη παρουσία. Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άρτεμις» με παραδοσιακές στολές, του 3ου Σώματος Ναυτοπροσκόπων, του Οδηγισμού, των Σχολείων όλων των βαθμίδων, και κυρίως η άψογη παρέλαση των αγημάτων του Στρατού μας που καταχειροκροτήθηκαν!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ !!!

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις