Αρχική Νέα Λέρου 26Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΜΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

26Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΜΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

256 προβολές

Στα πλαίσια της 26ης επετείου από την κρίση των Ιμίων, στο παλαιό φυλάκιο του Μεροβιγλίου στη Λέρο, το οποίο ανακαίνισε η θέληση, η σκληρή δουλειά και η αγάπη για το στράτευμα, των Εθνοφυλάκων του νησιού, μεταξύ άλλων, ανηγέρθη Ηρώο Πεσόντων.

Το πρωΐ της Κυριακής 30/1/2022, τελέστηκε Τρισάγιο υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, πλαισιωμένου υπό του αιδεσιμωτάτου π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, στη μνήμη των τριών ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έχασαν τη ζωή τους πριν 26 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Λέρου Μ.Κόλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ι. Θεμέλαρος, ο Διοικητής 588ΤΕ Ανχης (ΠΖ) Κων/νος  Καραμπελιάς, ο αντιδήμαρχος Β.Μεραμπελιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Στ.Λουλουδιάς, Γ.Τραμπούλης, Μιχ.Καραμπάτης, και πολλοί Εθνοφύλακες.


ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΥΝΤΕΛ.

Στην Ναυτική βάση του Π.Ν. Λέρου (ΥΝΤΕΛ), το πρωΐ της Δευτέρας 31/1/2022, στην προτομή του Αντιπλοιάρχου Χριστοδούλου Καραθανάση, τελέστηκε Τρισάγιο υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, πλαισιωμένου υπό του αιδεσιμωτάτου π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, στη μνήμη των τριών ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, που έχασαν τη ζωή τους πριν 26 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής της ΥΝΤΕΛ, ο Υποδιοικητής, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και ένστολο προσωπικό.

Ας είναι η μνήμη τους αιωνία.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις