Αρχική Νέα Δωδεκανήσου 220 προσλήψεις για έξι χρόνια στο υπουργείο Μετανάστευσης και στην Υπηρεσία Ασύλου – Μέσα θέσεις και για τη Λέρο

220 προσλήψεις για έξι χρόνια στο υπουργείο Μετανάστευσης και στην Υπηρεσία Ασύλου – Μέσα θέσεις και για τη Λέρο

από 12nisospress
405 προβολές

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρεί στη σύσταση Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε 28 υφιστάμενες δομές. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν 220 προσλήψεις για την τοποθέτηση διοικητών στις 28 δομές καθώς προσλήψεις προσωπικού το οποίο θα στελεχώσει τις νέες περιφερειακές υπηρεσίες.

Ο στόχος του υπουργείου είναι να βελτιώσει την λειτουργία όλων των Δομών, πολλές εκ των οποίων σήμερα λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύθηκε Κοινή Απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκη, και του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, με την οποία συνιστάται η νομική οντότητα των ήδη υπαρχουσών 28 υφιστάμενων δομών που λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα. Έτσι θα περιέλθουν στον διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και να ενταχθούν στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες υπό την διεύθυνση νέων Διοικητών.

Στις αρχές Μαρτίου πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για προσλήψεις νέου προσωπικού στο υπουργείο Μετανάστευσης και στην Υπηρεσία Ασύλου. Η συγκεκριμένη τροπολογία επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ, προβλέπει την πρόσληψη του νέου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ με διαδικασίες «εξπρές», με συμβάσεις 3 ετών και δυνατότητα παράτασης για άλλα 3 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη «το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών» ενώ, όπως σημειώνεται, από την επανασύσταση του Υπουργείου έχει ήδη αναβαθμιστεί σε Γενική Γραμματεία η Πρώτη Υποδοχή.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την διοικητική ενίσχυση της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ώστε να βελτιώσουμε την λειτουργία των υφιστάμενων δομών, απαραίτητο ειδικά σήμερα σε εποχή κρίσης δημόσιας υγείας.

Στόχος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τη θεσμοθέτηση των νέων νομικών οντοτήτων, είναι να βελτιώσει την λειτουργία όλων των Δομών, πολλές εκ των οποίων σήμερα λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών».

Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 20
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ 3
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΣΥΛΟΥ (ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ) 5
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2
ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Το προσωπικό θα κατανεμηθεί στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θεσ/νίκης και στο Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου Αιτήσεων Διεθνούς Προστασίας υπηκόων Αλβανίας και Γεωργίας) 85
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 5
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ 3
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΠΟΥ ΔΡΑΜΑΣ 5
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΞΑΝΘΗΣ 2
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 5
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΛΕΣΒΟΥ 35
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΣΑΜΟΥ 20
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΧΙΟΥ 10
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΚΩ 10
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΛΕΡΟΥ 10

Οι ειδικότητες που αναμένεται να ζητηθούν

  • Χειριστές υποθέσεων
  • Προσωπικό υποστήριξης πεδίου
  • Προσωπικό υποδοχής
  • Υπάλληλοι έρευνας της Αρχής Προσφυγών
  • Διερμηνείς
  • Διοικητικό προσωπικό

ΠΗΓΗ : ageliesergasias.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις