Αρχική Δημοτικά Συμβούλια Λέρου 20 Ιανουαρίου συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λέρου – Εκλέγεται ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

20 Ιανουαρίου συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λέρου – Εκλέγεται ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

124 προβολές

Αύριο  20 Ιανουαρίου στις 12:00μ.μ συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Λέρου με τηλεδιάσκεψη λόγω των μέτρων της πανδημίας .

Ένα από τα 4 κατεπείγοντα θέματα αφορά την εκλογή Αντιπροέδρου της οικονομικής επιτροπής .

Τι ισχύει για την Εκλογή αντιπροέδρου της οικονομικής επιτροπής: 
Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής είναι ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος που έχει οριστεί από τον Δήμαρχο.

Τα οριζόμενα και εκλεγμένα μέλη των ως άνω επιτροπών στην πρώτη συνεδρίαση, και μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, εκλέγουν, με φανερή ψηφοφορία, τον Αντιπρόεδρο. Δικαίωμα ψήφου, στην περίπτωση αυτή, έχει και ο πρόεδρος της επιτροπής.

Αντιπρόεδρος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία όλων των μελών της αντίστοιχης επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν, και πάλι, δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία, τότε διεξάγεται τρίτη ψηφοφορία και εκλέγεται, όποιος λάβει τη σχετική πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας, διενεργείται
κλήρωση από τον πρόεδρο της κατά περίπτωση οικείας επιτροπής.

Σημειώνεται ότι ο Αντιπρόεδρος προεδρεύει της επιτροπής, όταν απουσιάζει ή κωλύεται ο πρόεδρος της επιτροπής. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιπροέδρου, προεδρεύει το μέλος της επιτροπής το οποίο κατά τη διαδικασία εκλογής τακτικών και αναπληρωματικών μελών των επιτροπών έχει εκλεγεί με τις περισσότερες κατά σειρά ψήφους.

Για τον έλεγχο νομιμότητας της εκλογής Αντιπροέδρου των επιτροπών δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις περί ελέγχου πρακτικών εκλογής των μελών των επιτροπών αλλά οι διατάξεις των άρθρων 226 και 227 του ν. 3852/2010.
Τέλος, σε περίπτωση λήξης της θητείας του Αντιδημάρχου, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος, διενεργείται νέα εκλογή Αντιπροέδρου, ακόμα και στην περίπτωση που Αντιδήμαρχος οριστεί εκ νέου το ίδιο πρόσωπο με νέα θητεία.

H πρόσκληση που απέστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας  : 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις