Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος 1η Οκτωβρίου 2022: Άγκυρα σήκωσαν οι «τράτες» της Καλύμνου και γέμισαν τους πάγκους των Ιχθυοπωλείων με ψάρια.

1η Οκτωβρίου 2022: Άγκυρα σήκωσαν οι «τράτες» της Καλύμνου και γέμισαν τους πάγκους των Ιχθυοπωλείων με ψάρια.

102 προβολές

Άγκυρα σήκωσαν τα μεσάνυχτα 30 Σεπ/1 Οκτωβρίου 2022, οι μηχανότρατες από το λιμάνι της Καλύμνου και βγήκαν στα ανοιχτά για την πρώτη «ψαριά» της νέας αλιευτικής περιόδου, που αναμένεται δύσκολη και πολύ κοπιαστική.

Σήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, πρωινές ώρες, επέστρεψε στο λιμάνι της Καλύμνου, το πρώτο  αλιευτικό σκάφος για να ξεφορτώσει τις πρώτες ψαριές και αμέσως να αναχωρήσει και πάλι για να συνεχίσει το έργο τους.

Ο φακός του kaymnos-news.gr και ο Μάμας Χαραμαντάς κατέγραψε την άφιξη στο λιμάνι Καλύμνου του αλιευτικό σκάφους “Καπετάν Παντελής” της οικογένεια του Σάκη Κυπραίου,με καπετάνιο τον Φίλιππο Σαρούκο.

Να σημειώσουμε ότι τηρήθηκε το έθιμο με το σπάσιμο καρπουζιού και ροδιών επί του σκάφους.

Ακολούθησε μία περιήγηση σε Ιχθυοπωλεία του νησιού. Αρκετός κόσμος, και φέτος τηρώντας τις παλιές συνήθειες  περίμενε από το πρωί σήμερα Σάββατο, για να διαλέξει και να αγοράσει από τους γεμάτους με μεγάλη ποικιλία ψαριών πάγκους των Ιχθυοπωλείων του νησιού.

Δείτε φωτορεπορτάζ του  Μάμα Χαραμαντά. Θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση μας αναλυτικό ρεπορτάζ με video.

Ιχθυοπωλείο ΚΥΠΡΑΙΟΥ

Ιχθυοπωλείο Καμπουράκη(ΤΘΟΥΛΑ) στο σταθμό ΤΑΧΙ

ΠΗΓΗ: kalymnos-news.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις