Αρχική Νέα Δωδεκανήσου 14 ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Ρόδου

14 ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Ρόδου

156 προβολές

Συνολικά 14 άτομα 35 έως 65 ετών νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Μεταξύ αυτών ένας 58χρονος από την Κω ο οποίος διεκομίσθη με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προχθές το απόγευμα. Η μεταφορά του 58χρονου κρίθηκε αναγκαία λόγω επιδείνωσης της κλινικής του κατάστασης.
Η ένταξη της Ρόδου μεταξύ των περιοχών αυξημένου κινδύνου της χώρας (βαθύ κόκκινο), συνεπάγεται και την αναπροσαρμογή του Νοσοκομείου στα νέα μέτρα που προβλέπουν τον περιορισμό των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%, ένα συνοδό/ επισκέπτη ανά ασθενή και την τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου, πλην της διενέργειας ιατρικών πράξεων.
Επίσης, η προσέλευση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, επιτρέπεται μόνο με ραντεβού και σε περιπτώσεις στις οποίες είναι αναγκαία η ιατρική περίθαλψη.
«Το Νοσοκομείο μας ανταποκρίνεται επαρκώς στις υπάρχουσες ανάγκες. Η ένταξη της Ρόδου στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, δεν επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία μας.
Εφαρμόζουμε όπως πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των περιθαλπόμενων και του προσωπικού μας και δίνουμε έμφαση στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, ώστε να αποφευχθούν ο συνωστισμός και οι πιθανές νέες μολύνσεις», δήλωσε στη «δ» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης.
Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19. Σε καθημερινή βάση εμβολιάζονται 100 με 120 άτομα.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 7000 εμβολιασμοί!

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις